Je hebt meer plezier in je job als je meer seks hebt

Aldus een nieuwe studie.

Lees ook

Je kunt veel doen als je geen plezier hebt in je job: ander werk zoeken, je baas om een nieuwe uitdaging vragen of extra socializen met je collega’s, bijvoorbeeld. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat er ook iets heel anders is wat kan helpen: meer seks hebben. Werknemers met een gezond seksleven zouden namelijk happier zijn met hun baan.

Dat blijkt uit een studie van de Oregon State University. De wetenschappers onderzochten de seksgewoonten van 159 getrouwde mensen gedurende twee weken, die elke dag twee korte enquêtes invulden. Het resultaat: werknemers die seks hadden thuis, waren de volgende dag positiever en enthousiaster over hun baan gedurende de dag. Dat effect hield zo’n 24 uur aan.

De effecten waren merkbaar bij zowel mannen als vrouwen. Het onderzoek corrigeerde de resultaten bovendien voor de hoeveelheid slaap en geluk in het huwelijk –  ook twee belangrijke factoren voor iemands mood

Kortom: extra tijd vrijmaken in de slaapkamer kan er dus voor zorgen dat je de volgende dag opgewekter en happier op je werk verschijnt. Mooi meegenomen, toch?  

Lees ook: Dingen die je nooit moet doen tijdens de seks >

Bron: NY Magazine | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook