4 originele work-outs voor op je fitness bucketlist

Ontzettend leuk én goed voor je lijf.

Lees ook

Ben jij een echte sportieveling en altijd in voor een nieuwe uitdaging? Dan zijn deze sporten ontzettend leuk om van je fitness bucketlist te strepen.

1. De trampolinehal
Als kind was je er al dól op – en dat ben je vast nu nog steeds: trampolinespringen. Het is moeilijk om niet vrolijk te worden van op en neer springen en kunstjes doen. Dat heel Nederland massaal springt, blijkt uit de vele trampolinehallen die sinds een aantal jaar uit de grond gestampt worden. Daar kan je voor vriendelijke prijzen een uurtje springen op verschillende trampolines, maar ook in blokkenkuilen en op kussens landen. Leuk!
Waar proberen: JumpSquare, Jump XL en Bounz hebben allemaal meerdere vestigingen in Nederland.

2. FloatFit
Bij FloatFit sta, lig of zit je op een Aquabase, een soort opblaasbare mat die op het water drijft. Op de mat doe je allerlei oefeningen, zoals squats en lunges. Doordat je op het water bent, raak je continu uit balans, waardoor elke oefening extra uitdagend wordt. De nieuwe rage komt uit Groot-Brittannië en is ontwikkeld door Aquaphysical. Naast een intensieve work-out kun je ook yogaën op de mat.
Waar proberen: doe een proefles in bijvoorbeeld het Leeghwaterbad (Purmerend), De Peppel (Ede) en Het Marnix (Amsterdam)

3. Aerial Yoga
Aerial Yoga is een unieke vorm van yoga, waarbij een soort hangmat je ondersteunt in alle houdingen. De hangmat zorgt ervoor dat je bewegingen kunt maken die je anders wellicht niet had kunnen doen, zoals de handstand of salto. En da’s best gaaf, toch?
Waar proberen: op deze website zijn alle leslocaties in Nederland te vinden

4. De obstakel gym
Obstakellopen zijn ontzettend populair. En da’s niet gek: stiekem is door de modder rollen, over sloten springen en klimmen over allerlei obstakels nog steeds leuk als je geen kind meer bent. Er zijn tegenwoordig genoeg plekken waar je kunt oefenen, eenmalig, als familie-uitje of echt als wekelijkse training. 
Waar proberen: er zijn veel plekken in Nederland, waaronder bijvoorbeeld SurvivAlkmaar. Op deze website vind je een handig overzicht.

Lees ook: Dit zijn de 10 fitness trends voor 2017 >

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook