7x Zo kom je snel van je zwembandje af

Er zijn maar weinig mensen blij zijn met het vetrolletje die boven hun broek vandaan komt!

Lees ook

Muffin top, love handles, zwembandje… Er zijn maar weinig mensen die blij zijn met de vetrol die boven hun broek vandaan komt. Voedingsdeskundige Sarah Flower deelt met Daily Mail haar beste tips om voor eens en voor altijd korte metten te maken met die vetrol en een gezondere, fittere en slankere versie van jezelf te worden. Hier komen haar 7 tips. 

1. Stop met het eten van ALLE suikers 

We weten allemaal dat je van suiker dik wordt, en ja, dat is voornamelijk rond dat zwembandje! 

2. Vind een manier om te ontstressen die voor jou werkt 

Stress is nooit goed voor je, maar al helemaal niet als het om je buikvet gaat. Door het stresshormoon cortisol hou je sneller vet vast rondom je navel. Tegelijkertijd heb je door stress méér zin in snelle, slechte suikers; extra kilo’s all around. Alles over de gevolgen van stress lees je hier

3. Onderschat nooit de kracht van je nachtrust 

Slapen is goed voor veel verschillende dingen. Te weinig slaap kan leiden tot een ongereguleerde hormoonafgifte, wat weer resulteert in de behoefte om te snacken en ongezond te eten en geen zin om te sporten. Dat wil je natuurlijk niet! 

4. Probeer wat meer workouts om je core te trainen 

Sporten is natuurlijk altijd een goed idee. Ben jij opzoek naar de perfecte workout om aan die buik te werken? Die vind je hier

5. Sta altijd rechtop 

Bij een rechte houding zie je er niet alleen slanker en actiever uit, maar je spant ook nog eens meer spieren aan die er weer voor kunnen zorgen dat het buikvet minder wordt. 

6. Eet meer vet 

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar gezonde vetten kunnen juist helpen om af te vallen. Alles daarover lees je hier.

7. Drink meer water 

Waar is water niet goed voor? Water drinken is onder andere nodig om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren, en daar hoort ook je buikvet bij. 

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook