8 gezonde eet-hacks van diëtisten waar je echt iets aan hebt

Er is immers weinig zo leuk als een nieuwe lifehack ontdekken!

Lees ook

Hoe leuk is dat: Een nieuwe lifehack ontdekken. Deze oplossingen op alledaagse situaties (waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had) in het leven maken alles zoveel makkelijker. Lifehacks zijn er gelukkig ook op het gebied van eten en diëten. De volgende 8 eet-hacks zijn aangeraden door vooraanstaande diëtisten aan TIME magazine, en we kunnen niet wachten om ze met je te delen! 

1. Bacon maken van aubergine

Transformeer dunne plakjes aubergine in smaakvolle namaak-bacon met behulp van olijfolie, kokossuiker, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en zeezout. Doe ze vervolgens even in de oven en je vergeet spontaan hoe echte bacon ooit heeft gesmaakt. 

2. Tomaten roomsaus maken zonder room 

Om de romige structuur aan je tomatensaus toe te voegen, kun je er wat hummus bij doen. Het smaakt heerlijk en bevat minder calorieën dan gewone room. 

3. Een perfecte toevoeging aan je salsa 

Voeg aan je salsa wat cottage cheese toe voor een lekkere frisse bite. Het is mager en voegt flink wat proteïnen toe aan je salsadip. 

4. Geef een boost aan je baksels 

Hou je van bakken? Gebruik dan eens notenboter in plaats van (room)boter of margarine. Het bevat meer goede vetten, vezels, proteïnen en antioxidanten dan gewone boter en is ook nog eens goed van smaak. 

5. Voeg gewoon wat azijn toe 

Azijn kan net die ene lekkere twist geven aan je eten. Probeer bijvoorbeeld eens balsamico over je fruit, zoals watermeloen. Je zou willen dat je deze healthy hack eerder had geweten! 

6. Gezondere slagroom 

Hou je van slagroom maar denk je ook aan de lijn? Dan is geklopte kokosroom misschien een beter alternatief. Voor wat extra smaak kun je cacao of vanille-extract toevoegen. 

7. Pesto met proteïnen

Maak eens pesto met pistachenoten in plaats van pijnboompitten. Hier zitten meer vezels en proteïnen in en geven een mooie kleur aan je pesto. 

8. Omarm watermeloenpitten

Sommige mensen denken dat watermeloenpitten niet eetbaar zijn, maar eigenlijk zijn ze dat juist wel. Je kunt ze bijvoorbeeld door je salade doen of gewoon uit het vuistje eten. 

Lees ook: Wow: Er zitten tientallen liters urine in een zwembad

Bron: Time Magazine, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook