Wow: Er zitten tientallen liters urine in een zwembad

En volgens recent onderzoek is dit niet alleen vies, maar ook absoluut niet goed voor de gezondheid

Lees ook

Er was natuurlijk al een vermoeden dat er af en toe mensen waren die het allemaal laten lopen tijdens hun baantje door het zwembad, maar dat het zó schokkend zou zijn hadden we nooit verwacht. Canadese wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat er in een gemiddeld 25-meterbad maar liefst 75 liter urine zit. En dat is dus niet alleen hartstikke vies, maar ook nog eens slecht voor de gezondheid. 

Urinoir

Voor het onderzoek namen de onderzoekers 250 watermonsters uit 31 zwembaden en bubbelbaden. Bij een zwembad van 830.000 liter water (ongeveer zo groot als een 25-meterbad) bleek dat er maar liefst 75 liter urine in het water zat. Bij een zwembad dat de helft kleiner was, was dit al gauw 30 liter. Gadver! Echter is dit ook schadelijk voor de gezondheid. 

Schadelijk

Urine kan een chemische reactie geven op andere stoffen, zo ook op chloor. Als deze twee stoffen samenkomen, kan er chloorgas ontstaan. Chloorgas kan een irriterend effect hebben op luchtwegen en ogen, maar kan in ernstige gevalen ook brandwonden op de huid veroorzaken. 

Lees ook: Angelina Jolie en haar kinderen eten insecten. Dit is waarom jij dat ook zou moeten doen

Bron: Telegraaf, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook