Bewezen: mannen bezorgen ons hoofdpijn

Nee, je wordt dus niet gek!

Lees ook

Kunnen mannen soms het bloed onder je nagels vandaan halen en heb je soms het idee dat je gek wordt? Het ligt niet aan jou. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die veel samenwerken met mannen vaak op tilt slaan, een ongezond dagpatroon hadden en vaak gestrest waren.

Onderzoek

Een onderzoeksteam van de University of Indiana nam bedrijfstakken onder de loep waarbij slechts vijftien procent uit vrouwen bestond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwbedrijven. Tijdens het onderzoek werd ingezoomd op het stresshormoon cortisol, wat normaal gesproken zou moeten schommelen gedurende de dag. Om hun studie zo rond mogelijk te krijgen, haalde het team van wetenschappers uitkomsten van een eerdere studie erbij. Daarbij kregen deelnemers viermaal daags een kleine hoeveelheid cortisol toegediend, namelijk bij het wakker worden, dertig minuten erna, tijdens de lunch en voor het slapengaan.

Wat de onderzoekers uiteindelijk ontdekken, is erg opvallen. Vrouwen die een beroep hebben waarbij vooral mannen aanwezig zijn, zouden een ongezond dagpatroon hebben. Ze zouden regelmatig twijfelen aan hun eigen kunnen en zonderen zich vaker af van andere collega’s. Hierdoor is hun stressniveau gedurende de dag hoger, wat de nodige spanningen én hoofdpijn als gevolg heeft.

Lees ook: Kendall Jenner onthult het geheim achter haar gespierde lichaam

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook