Wat is beter: ’s ochtends of ’s avonds douchen?

En ja, dat maakt wel degelijk verschil!

Lees ook

In de ochtend lekker wakker worden onder de douche, of juist ’s avonds voor het slapen gaan nog even een heerlijke douche nemen. Veel mensen vinden het één fijner dan het ander. Of je nu in de ochtend of in de avond doucht heeft, volgens hln.be, wel degelijk effect op je gezondheid, huid én hygiëne. Bekijk de drie onderstaande factoren om te kijken wat het beste is voor jou. 

Heb je een droge huid?

Als je een droge huid hebt, is ’s ochtends douchen niet ideaal. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt. Probeer het ’s ochtends douchen of wassen van je gezicht dus over te slaan en maak het alleen schoon met een watje met bijvoorbeeld micellair water. Na het douchen ’s avonds je huid goed hydrateren met een lekkere nachtcrème zodat de huid niet uitdroogt. Douche met een droge huid dus ook zeker niet te vaak, want hoe vaker je doucht, hoe meer je huid uitdroogt.

Ben je een moeilijke slaper?

Veel mensen vinden niets zo ontspannend als een warme douche voor het slapengaan. Maar in de realiteit werkt zo’n douche juist erg oppeppend. Ook zorgt ’s avonds douchen ervoor dat je lichaamstemperatuur omhoog gaat, terwijl het juist naar beneden zou moeten gaan. Je lichaam bereidt zich op die manier namelijk voor op het slapengaan. Kom je moeilijk in slaap? Ga dan niet ’s avonds douchen.

Persoonlijke voorkeur

Iedereen heeft natuurlijk een persoonlijke voorkeur voor het in de ochtend of avond douchen. Fris je dag beginnen met een douche, of juist het vuil van de dag afspoelen onder de douche ’s avonds. Het is vooral wat je vanuit je opvoeding gewend bent. Douche je altijd ’s ochtends? Probeer het dan ook zeker eens ’s avonds. En visa versa natuurlijk.

Lees ook: Doodt de wasmachine echt alle ziektekiemen uit je vieze kleding?

Bron: HLN.be, Grazia.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook