Zo heb jij binnen 3 weken een jaloersmakende bilpartij

Move over, Jennifer Lopez!

Lees ook

Heb jij ooit een liedje gehoord over platte billen, of een celebrity gezien die bekend stond om haar platte billen? Nee, wij ook niet. Daarnaast is een mooi gevormde bilpartij niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Bilspieren zouden namelijk goed kunnen helpen bij het voorkomen van blessures aan de rug of de knieën. Maar wat is nu écht een goede manier om snel en makkelijk een bilpartij a-la J-Lo te krijgen? Health stelde een workout op zodat jij in slechts drie weken een bilpartij hebt om trots op te zijn.

Wil jij gelijk aan de slag met het drie weken durende schema? Met onderstaand programma, waarbij je de oefeningen (dagelijks) drie keer herhaalt en 60 seconden vasthoudt, heb je gegarandeerd het gewenste resultaat. 

– Van squats naar lunges 

Voordelen: Lift je billen
Hoe je het doet: Start met je voeten op schouderbreedte en breng je heupen naar de grond (squats). Kom dan weer omhoog, en zet je linkervoet naar voren en doe een lunge. Hou dit 2 seconden vast en doe hetzelfde met het andere been. Om het extra zwaar te maken kun je gewichten van 10 tot 15 kilo vasthouden. Bekijk deze afbeelding om te zien hoe het moet.

– Van gekruiste lunges naar squats 

Voordelen: Maakt je lagere bilspieren strakker
Hoe je het doet: Begin staand en kruis dan je benen. Zak dan door je benen (zie plaatje hier) en hou dit even vast. Kom dan weer omhoog en maak dan een squat. Herhaal dit bij je andere been. Om het extra zwaar te maken kun je gewichten van 10 tot 15 kilo vasthouden.

– De brug 

Voordelen: Maakt je billen ronder 
Hoe je het doet: Ga liggen op je rug en zet je voeten op schouderbreedte met je knieën omhoog (zie voorbeeld hier). Til je bekken omhoog en hou je bilspieren aangespannen, gedurende 2 seconden. Kom dan heel langzaam met je heupen naar de grond (in 5 tot 10 seconden) en hou je billen een klein stukje boven de grond. Om het extra zwaar te maken kun je gewichten van 10 tot 15 kilo rond de heupen bevestigen. 

Lees ook: Wordt je haar steeds dunner? Dit zou de reden kunnen zijn 

Bron: Health, Beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook