Waarom je nooit met je gewone kleding op bed zou mogen zitten

Dit geldt trouwens ook voor je (hand)tas!

Lees ook

Het maakt niet uit of je maar een klein beetje op hygiëne bent gesteld, of dat je tekenen van smetvrees vertoont: Je zou sowieso niet moeten willen dat er iemand op je bed gaat zitten met zijn of haar gewone kleding aan. Hetzelfde geldt voor koffers en tassen. Maar waarom eigenlijk? Susan van Cosmopolitan.com doet haar verhaal. Ben jij ook gelijk om?

Bacteriën

Waarom zou je je koffer of tas op je bed neerleggen? Ze hebben in hun bestaan al over verschillende vloeren gerold of gestaan, en op de grond zitten natuurlijk enorm veel bacteriën. Hetzelfde geldt trouwens voor je kleding. Bedenk je even waar jij met die broek hebt gezeten. Met die broek heb je net misschien in de trein gezeten, maar voor jij daar ging zitten hebben er weer andere mensen gezeten die daarvoor wellicht op hele andere, vieze oppervlakken hebben gezeten. Het openbare bankje of die stoel in het café zijn trouwens ook niet de meest hygiënische plekken.

Als je vervolgens op je bed gaat zitten, komen al deze bacteriën op je bed terecht, waar je vervolgens de hele nacht in ligt te slapen. Niet zo fris! En trouwens, hoe fijn is het om lekker een (schone) pyjama of joggingbroek aan te trekken als je thuis komt? 

Lees ook: Onthuld: Dít is het vieste onderdeel van de sportschool

Bron: Cosmopolitan.com, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook