Onthuld: Dít is het vieste onderdeel van de sportschool

Enne, er zitten nog meer bacteriën op dan op een toiletbril. Jakkes!

Lees ook

Nu waren wij al groot fan van buiten sporten, maar dit onderzoek bevestigd maar weer dat je beter niet die sportschool op moet zoeken! We kunnen namelijk een nieuw puntje op ons motivatie-lijstje toevoegen als het gaan om buitensporten, en dat is dat je niet te maken hebt met vieze fitnesstoestellen. Het blijkt namelijk dat deze toestellen nog meet bacteriën bevatten dan een toiletpot. Jakkes! 

Gatsie

Een Amerikaans bedrijf met fitnesstoestellen, FitRated deed een onderzoek naar verschillende apparaten uit verschillende toestellen. Het doel van dit onderzoek was om erachter te komen hoeveel bacteriën er op de toestellen zouden zitten. En dat blijkt niet erg positief te zijn! Een gewoon gewichtje kan dan bijvoorbeeld al 362 keer zoveel bacteriën bevatten dan een gemiddelde wc-bril. Wat?!

Het houdt niet op, niet vanzelf

Een loopband bevat al een stuk minder bacteriën, maar wel 74 keer zoveel dan op het handvat van een gemiddelde kraan. Nu zijn het niet de hoeveelheden waar we ons zorgen over moeten maken, maar het type bacterie. De typen bacteriën die werden gevonden werden kunnen op den duur zelfs huidinfecties, bloedvergiftiging of een longontsteking tot gevolg hebben. En dat is nou niet hetgeen wat jij graag wilde oplopen op het moment dat je naar de sportschool ging! Toch kun je zelf al een hoop doen om je sportsessie wat gezonder en schoner te houden. FitRated: “Zorg dat je de toestellen altijd desinfecteert voor en nadat je ze gebruikt, en loop nooit blootsvoets. Vermijd ook zoveel mogelijk je gezicht aan te raken en was je handen en kleren meteen ná je sportsessie.” 

Lees ook: 3 enge dingen die waist trainers met je lichaam doen

Bron: Grazia.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook