5 verrassende voedingsmiddelen waar je van afvalt

Afvallen door te eten? Yeah!

Lees ook

Wil jij graag die laatste kilo’tjes “wintervet” kwijtraken voor de zomer begint? Daar zijn allerlei verschillende manieren voor, maar het belangrijkste is misschien wel je voeding. Volgens Health zijn er een aantal etenswaren waar je juist van afvalt. Afvallen door te eten? Yeah! 

1. Zalm 

Zalm is fantastisch voor veel verschillende redenen. Eén daarvan is dat er veel supergezonde vetten inzitten, maar ook omega 3. Dit helpt bij de opbouw van spieren en hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt. Daarnaast helpt de omega 3, volgens Health, om het cortisol in je lichaam tegen te gaan. Dit stofje zorgt voor vetopbouw onder andere rondom de buik en dat wil je natuurlijk niet! 

2. Yoghurt 

Calcium-rijke producten zouden vol zitten met afslankende stoffen. In yoghurt zit onder andere probiotica. Dit is goed voor de darmen, waardoor je minder snel een opgeblazen gevoel hebt en dus ook een plattere buik. 

3. Avocado 

Voor een snellere stofwisseling zou je een opgeblazen gevoel tegen moeten gaan en je aderen en bloedvaten gezond en soepel moeten houden. In avocado’s zouden essentiële vetzuren en anti-oxidanten zitten die daarbij goed kunnen helpen. Daarnaast blijken er in avocado’s veel vezels te zitten wat weer helpt bij calorie-verbranding. 

4. Pittig eten 

Naar verluidt helpt pittig eten om meer calorieën te verbranden, omdat het in het lichaam een stofje aanmaakt dat ervoor zorgt dat het lichaam meer verbrandt. 

5. Groene thee 

Volgens het onderzoek van Health bevat groene thee cafeïne en antioxidanten die samen een dynamisch duo vormen als het gaat om vetverbranding en stimuleren het zenuwstelsel. Uit onderzoek is namelijk gekomen dat het drinken van groene thee kan helpen om een paar pondjes kwijt te raken en om je buik slanker te maken. 

Lees ook: Dit zegt de plek van je puistjes over de oorzaak

Bron: Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook