Deze frisdrankvervanger is healthy én goed voor het milieu

Fijn!

Lees ook

Frisdrank is nog altijd enorm populair in Nederland. In 2015 dronken we zelfs gemiddeld 91,5 liter(!) weg aan drankjes als cola en sinas. Helaas zijn frisdranken ook grote boosdoeners als het om calorieën en suikers gaat. De gezondere variant: bruisend water. Dit is waarom:

1 Geen calorieën, wél een vol gevoel
Fijn aan bruiswater is dat er geen calorieën in zitten. Daarmee is het dus een stuk gezonder dan een blikje cola. Toch heb je na het drinken van bruiswater wel een gevoel van verzadiging. Dat komt door de koolzuur die in het drankje zit. Handig!

2 Het smaakt heerlijk
Het koolzuurgas in bruisend water zorgt voor een prikkelend gevoel in de mond. Daardoor ervaren veel mensen bruisend water als een stúk smaakvoller dan bijvoorbeeld kraanwater. Dit betekent dat het een slim drankje is voor mensen die niet zo dol zijn op kraanwater, maar ook liever geen frisdrank nemen.

3 Je kunt het zelf maken
Bruisend water hóef je niet altijd te kopen. Je kunt het ook simpel zelf maken. Handig daarvoor is bijvoorbeeld het bruiswatertoestel van SodaStream. Het apparaat werkt vrij simpel: je vult een speciale fles met water en stopt ‘m in het apparaat. Vervolgens kan je de bruisintensiteit kiezen et voilà: binnen tien seconden heb je een fles sparkling water klaarstaan. Ook fijn: volgens het bedrijf zou het gebruik van het apparaat tweeduizend plastic flessen per jaar kunnen schelen, wat betekent dat je ook superslim bezig bent wat betreft het milieu.

Lees ook: Dit simpele ritueel is goed voor je gezondheid

Bron: SodaStream, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook