Dít zou het ouder worden kunnen vertragen

Maar of je het ervoor over hebt...

Lees ook

Ouder worden – het is een pijnlijk proces voor velen. Anti-aging producten vliegen dan ook over de toonbank en antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat er iets is dat veel beter werkt dan de talloze crèmes en moisturizers op de markt: een goed voedingspatroon.

Uit een recente studie van de Brigham Young University blijkt dat de hoeveelheid calorieën die je inneemt impact hebben op de cellen in je lichaam. Minder calorieën zouden ervoor zorgen dat de cellen minder snel verouderen en daardoor houd je langer een jonge look. De reden: cellen in het lichaam bevatten bepaalde eiwitmakers. Deze vertragen bij minder consumptie en dat heeft direct invloed op het verouderingsproces. Tenminste, dat werkt bij muizen zo.

De onderzoekers deelden muizen op in twee groepen: de ene groep mocht alles eten, de andere groep kreeg 35 procent minder te bikken. Het resultaat: de muizen die minder aten, leefden langer. En niet alleen dat: doordat ze hun lichaam beter onderhielden zagen ze er ook langer jonger uit en waren ze energieker.

Ondanks de resultaten van de studie beveelt de onderzoeker niet aan om nu weinig te eten en te denken dat je daardoor voor altijd jong blijft – het is immers nog niet getest op mensen. De boodschap volgens hoofdonderzoeker John Price is dan ook: zorg gewoon goed voor je lichaam.

Lees ook: 3 dingen die de beste diëten met elkaar gemeen hebben

Bron: Science Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.