Dit simpele ritueel is goed voor je gezondheid

En nog eens ontzettend fijn ook!

Lees ook

Het is geen geheim dat een briesje en de frisse buitenlucht je humeur miraculeus kunnen oppeppen. Maar wist je dat een wandeling door de natuur méér goede gevolgen heeft? Drie wetenschappelijk bewezen redenen waarom je nú moet beginnen met regelmatig een ommetje in het bos maken.

1 Bomen geven je immuunsysteem een boost
In Japan zijn tripjes naar het bos al jaren hot. Uit Japans onderzoek blijkt namelijk dat een weekend in de bossen ervoor kan zorgen dat je immuunsysteem verbetert tot wel dertig dagen na het bezoek. Dit betekent dat je met een flinke dosis natuur een maand vooruit kunt met een verbeterde weerstand! 

2 De omgeving zorgt voor een verlaging van stress en tal van andere zaken
Uit onderzoek blijkt dat zowel sporten in het bos als simpelweg naar bomen kijken stress kan verlagen. Een Japanse studie bewijst bovendien dat mensen die naar het bos gaan een lagere bloeddruk, hartslag en cortisolgehalte (stresshormoon) hebben dan mensen die door de stad wandelen. Ook zou een boswandeling vermoeidheid, angst en depressie kunnen verminderen.

3 Het kan mogelijk kanker genezen
Een vleugje groen zou je wellicht kunnen helpen in de strijd tegen kanker, blijkt uit diverse studies. De reden: je lichaam maakt door de aanwezigheid van de natuur meer natural killer cells aan. Dat is een type van witte bloedcellen dat vecht tegen geïnfecteerde cellen in het lichaam. Of je er écht beter van wordt is natuurlijk nooit zeker – maar een fijne wandeling kan dus in ieder geval geen kwaad.

Lees ook: 19 x de waarheid over water

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook