Dit is wat er met het lichaam gebeurt als je stopt met de pil

Wow, dat is nogal wat!

Lees ook

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je wilt stoppen met de pil: een baby, de bijwerkingen of je vergeet ze gewoon té vaak. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je stopt met het nemen van deze anticonceptie? Dr. Helen Kennedy van de Contraception Marlow Medical group legt uit.

Natuurlijke cyclus 

“De pil zorgt er voor dat je cyclus korter wordt, dus als je stopt met de pil duurt het even voordat je lichaam weer haar natuurlijke cyclus heeft teruggevonden. Als dit niet gebeurt na zes maanden, moet je een arts raadplegen.” Bereid je maar wel vast voor, want de pil zorgt er ook voor dat het allemaal minder zwaar en pijnlijk wordt als je ongesteld moet worden. Als je hier dus mee stopt, gaat het allemaal weer wat meer zeer doen en zal het bloeden heviger worden.

Gewichtstoename 

“Het opgeblazen gevoel wat een bijwerking is van de pil zal afnemen. Er is verder gelukkig geen bewijs dat vrouwen aankomen als ze stoppen met de pil.” Dus ook al hoor je vaak genoeg dat vrouwen zijn aangekomen, hier is geen wetenschappelijk bewijs voor.

Acne 

Er zijn verschillende pillen verkrijgbaar die helpen tegen acne. Stop je dus met de pil, dan kan acne weer terugkomen of heviger worden. Dit kun je overleggen met je arts, zodat er wellicht naar een alternatief gezocht kan worden.

Opgewonden 

Er gaan verschillende geruchten dat je meer opgewonden wordt als je stopt met de pil. Waarschijnlijk zullen mannen het wat dát betreft wel een goed idee vinden dat je stopt met deze vorm van anticonceptie. En dit gerucht klopt ook, want de pil onderdrukt je libido.

Vruchtbaarheid 

“Na het innemen van je pil ben je ongeveer meteen weer vruchtbaar. Artsen geloven zelfs dat je in de eerste maanden na de pil extra vruchtbaar bent”, vertelt Kennedy. Dus wees daar bewust van!

Borsten 

Helaas maar waar, je borsten zullen ook veranderen als je stopt met de pil. “Je borsten zullen kleiner worden en een stuk gevoeliger.” Dat is dan wel weer een nadeel.

Lees ook: Zo blijft Anna Nooshin Happy in Shape  

Bron: Grazia.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook