Huidarts Yael: Voor de huid is 1x per week douchen zonder zeep het beste

"Onze huid denkt dat het nog in de steentijd leeft."

Lees ook

Vandaag de dag worden we gek gemaakt met duizenden (dure) verzorgingsproducten voor de huid. Van oogcrèmes tot botox en van douchescrub tot huidolie. Volgens huidarts Yael Adler heeft je huid dit allemaal niet nodig. Zij schreef een boek over de huid en bij RTL Late Night deed ze deze week haar verhaal. 

Happy Skin

Huidarts Yael: “Onze huid is gemaakt om te bestaan zonder producten erop. Onze huid denkt dat het nog in de steentijd leeft. Toen hadden we geen crèmes, geen botox, geen zeep en geen scrub. Als er een meer of een rivier was, gingen we daar in.” Ze vertelt dat één keer per week douchen zonder zeep het beste is voor de huid. “Maar 1 keer per week, soms minder: de huid doet het daar prima onder. We worden op die manier niet ziek, bijvoorbeeld. We hebben een beschermende laag, verschillende zelfs. Dat valt niet te imiteren.”

Ph-waarde

“We hebben ook een ph-waarde die ons beschermt tegen bacteriën. Als je dat zuur wegwast, stijgt de ph-waarde. Dat geeft bacteriën de ruimte die ons ziek maken. En we gaan stinken als we te veel zeep gebruiken. Het is dus contraproductief. We hebben die hulp niet nodig.” 

Humberto Tan douchte al nooit met zeep, en dat is volgens Yael de reden dat hij er zo goed uitziet ;). Bekijk het hele fragment hieronder. 

 

Lees ook: Deze invloed heeft je avondmaal op je nachtrust

Bron: RTL Late Night, Youtube, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook