Het eetdagboek van… Ellemieke Vermolen

Ellemieke is presentatrice, succesvol health-expert met twee kookboeken op haar naam en is getrouwd met topkok Sergio Herman. Wat eet zij op een dag?

Ellemieke kennen we als actrice en presentatrice, maar is inmiddels ook een succesvol health expert met twee kookboeken op haar naam, ‘Happy shake’ en ‘Happy food’. Ze is getrouwd met topkok Sergio Herman, heeft twee zoontjes en er is een baby op komst. Wat zou zij zoal eten op een dag? 

8.00 uur 

“Ik begin de dag meestal met een shake, dit doe ik al jaren. Het liefst zo groen mogelijk en met wat gember en superfoods erin. Dit zijn de ingrediënten van een groene shake uit mijn boek ‘Happy food’, zó lekker en gezond! I love it.”

08.45 uur 

“Ik sport het liefst ’s ochtends. Hier in Het Zwin is het zo mooi om te hardlopen.”

10.00 uur 

“In het weekend maak ik altijd zelf granola, heerlijk! Het hele huis ruikt ernaar, njam njam.”

13.00 uur 

“Na mijn studie voor Hormoonfactor-trainer ben ik glutenvrij gaan eten. Wat een eye-opener vond ik die studie. Mijn lunch is een salade van avocado met spinazie en tuinkers. Gedurende de dag drink ik wel thee en wat koffie.”

16.00 uur 

“Als snackje tussendoor eet ik een handje noten of een stukje home made bananenbrood. Deze is met blauwe bessen, de suiker- en glutenvrije versie van de Amerikaanse blueberry muffin.”

18.30 uur 

“Voor het diner maak ik soep van heel veel groente. Ik drink bijna nooit bij het eten, behalve water.”

Over Ellemieke 

Leeftijd: 40 jaar
Lengte: 1,77 m
Gewicht: 64 kilo
In shape? “Ik ben al vanaf mijn twaalfde vegetariër. Ik hou niet zo van vlees, al die troep die erin zit. Sinds een jaar eet ik af en toe wel wat kip omdat ik veel train. Nu ben ik meer een pollotariër, haha! Soms eet ik in een restaurant gerookte zalm of een stukje witvis. In mijn boek ‘Happy food’ staan alleen lactose-, gluten- en suikervrije recepten. Daar geloof ik heilig in. Natuurlijk eet ik ook weleens een patatje of koekje; ik hanteer de 80-20-regel. Ik sport minimaal drie keer per week. Maandag is yogadag, heerlijk om zo mijn week te beginnen, totally zen. Daarnaast spin en hardloop ik nog een keer en doe ik een lesje pilates.”

Lees ook: Het eetdagboek van… Marlayne Sahupala 

Beeld: ANP

Laatste nieuws