Wat gebeurt er als je kauwgom doorslikt?

Vroeger ging het gerucht dat kauwgom 7 jaar in je lichaam blijft, maar hoe zit dit eigenlijk?

Lees ook

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: als kind slikte je een enorme bonk roze Bubblicious door en kreeg dan te horen dat hij jaren in je lichaam zou blijven zitten. Aaaah! Eén van de grootste redenen dat je tot op de dag van vandaag nog steeds een paniekaanval krijgt als je per ongeluk kauwgom doorslikt. Maar hoe waar is dit eeuwenoude verhaaltje?

False

Het verhaaltje dat op schoolpleinen de ronde deed gaat als volgt: je lichaam kan kauwgom niet verteren, waardoor het nog jaren in je lichaam blijft rondhangen. Echt? Nee. Dit is dus een fabel, onthullen wetenschappers.

Er zit wel een kern van waarheid in, hoor. Kauwgom is voor je lichaam namelijk wel echt moeilijk te verteren door de rubberpolymeren die erin zitten. Maar dat het zo’n zeven jaar in je lichaam blijft… Nope. Dit zijn maar twee of drie dagen, net als de rest van je voedsel. Hoewel kauwgom niet afgebroken wordt, wordt het wel door je lichaam bewogen net als al het andere voedsel, en daarom vind je het na een paar dagen weer terug in het toilet. 

Bekijk het filmpje met de hele uitleg hieronder. 

Lees ook: 10 voor- en na-foto’s van fitgirls op social media 

Bron: Grazia, Youtube, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook