5 Handige motivatie-tips om te gaan sporten

We hebben allemaal wel eens moeite om naar de sportschool te gaan

Lees ook

Zie je het soms even niet zitten om met weer en wind naar de sportschool te gaan? Heb je het druk of gewoon écht even geen zin? Pak dan dit lijstje erbij, want met deze makkelijke motivatietips ga jij voortaan zonder enige tegenzin naar de sportschool! 

1. Maak een beloningssysteem voor jezelf 

Spreek met jezelf af dat je een beloning krijgt als je een bepaald aantal keer naar de sportschool bent geweest. Doe dit dan niet in de vorm van eten, maar bijvoorbeeld met een nieuwe tas of een mooi paar schoenen dat je zo graag wil hebben. Dit is een mooi vooruitzicht en natuurlijk ook een goede motivatie om naar de sportschool te gaan! 

2. Koop een mooi setje sportkleren 

Kun jij ook nooit wachten om je nieuwe aanwinsten van het shoppen aan te doen naar school of naar je werk? Dat werkt hetzelfde met sportkleding. Als je nieuwe sportkleren koopt kun je natuurlijk niet wachten om dit te testen in de sportschool.

3. Zoek een sportbuddy 

Als je samen met iemand gaat sporten, zeg je minder snel af omdat je die persoon niet teleur wilt stellen. Hup, geen excuses meer en gaan met die banaan! 

4. Kies een sport die je echt leuk vindt 

Als je alleen maar aan sporten doet die je niet leuk vindt, zul je een stuk minder motivatie hebben en ook sneller afhaken. Probeer daarom iets te vinden waar je écht plezier in hebt en je bent vast een stuk gemotiveerder! 

5. Snel, sneller, snelst

Heb je écht even geen tijd om te sporten of is het echt te slecht weer om naar de sportschool te gaan? Dan kun je altijd nog deze ultrakorte workout doen. 

Bron: NSMBL, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook