5 grote fouten die je maakt tijdens het sporten

Ai, de risico's zijn groter dan je denkt!

Lees ook

We leven in een tijd waarbij sporten en gezond eten populairder is dan ooit. Er zitten echter wel wat haken en ogen aan het sporten, want verkeerd sporten kan meer gevolgen hebben dan je dacht. Daarom hebben we voor jou de 5 meest voorkomende fouten wat betreft sporten op een rijtje gezet, zodat jij goed voorbereid naar de sportschool vertrekt! 

1. Je doet teveel HIIT training

HIIT is een erg intensieve training die je in korte tijd volbrengt. Het is goed voor vetverbranding, maar kan op langere termijn gevolgen hebben voor het lichaam. Omdat het zo intensief is voor de spieren, kan het snel voor blessures zorgen. 3 á 4 keer HIIT-training in de week is daarom meer dan genoeg. Het kan wel afgewisseld worden cardio of sportlessen van lagere intensiteit.

2. Je gebruikt lichte gewichten bij snelle oefeningen 

Het heeft niet veel zin om dezelfde oefening sneller en vaker uit te voeren met lichte gewichten. Het is goed om te variëren tussen zware, middel en lichte gewichten en tussen snelle, gewone en langzame uitoefening van de oefeningen. Dit heeft het beste effect op de spieren op langere termijn. 

3. Je ontwijkt zware gewichten 

Als je squats, deadlifts en andere oefeningen waarbij je zware gewichten gebruik ontwijkt, kun je je resultaten in de sportschool verlangzamen. Hoe meer oefeningen met gewichten je doet, hoe meer calorieën je verbrandt, hoe meer spieren je aanspant en dus ook meer resultaten boekt.

4. Je vindt de sport die je doet helemaal niet leuk 

Het is belangrijk om een sport te zoeken waar je echt plezier in hebt. Als je dit niet doet, ben je na een tijdje een stuk minder gemotiveerd en is er een kans dat je stopt met sporten. 

5. Wees flexibel met je eten 

Het is belangrijk dat je een dieet vindt dat bij jou en je trainingen past. Als je dit niet doet kan het zo zijn dat je dieet niet effectief is of dat je het niet lang vol zult houden. 

Lees ook: Zo kwam Karlie Kloss van haar suikerverslaving af 

Bron: Cosmopolitan UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook