De vreemde gezondheidsvoordelen van wijn

Je wist misschien al dat wijn goed is voor het hart, maar dat is zeker niet het enige

Lees ook

Te veel alcohol drinken is natuurlijk nooit goed voor je, maar als je op z’n tijd een drankje wil drinken, is wijn een goede keuze. Eens in de zoveel tijd een wijntje (en dan niet meer dan een glas per dag) kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Dat is echter niet het enige wat wijn doet, want er zitten nog wat gezondheidsvoordelen aan het drankje verbonden. 

– Het kan goed zijn voor de huid 

In wijn zit een antioxidant dat uit druiven komt. Volgens recent onderzoek van Dermatology and Therapy is dit antioxidant goed voor de huid omdat het de bacteriën die acne veroorzaken tegengaan. Of het onderzoek betrouwbaar is, is niet helemaal zeker. Het is namelijk in een laboratorium getest en niet op de menselijke huid. 

– Het kan je tanden gezond houden 

Volgens een onderzoek uit de Journal of Agricultural and Food Chemistry is gekomen dat een glas wijn goed kan helpen tegen ontstekingen aan tanden en tandvlees. De antibacteriële werking zou het uitvallen van tanden en ontstoken tandvlees voorkomen. De antibacteriële werking heeft wijn niet te danken aan het alcoholpercentage, maar aan de bacteriën en chemische verbindingen in de wijn. 

– Het zou kunnen helpen tegen verkoudheid 

Uit een onderzoek in de American Journal of Epidemiology, waarbij 4000 mensen zijn onderzocht, is gebleken dat mensen die vaker wijn dronken, minder vaak last hadden van een verkoudheid. Vooral rode wijn werkt beter vanwege de antioxidanten die het bevat. 

Lees ook: Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van rode wijn 

Bron: Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook