3 bizarre dieettrucjes die écht werken

Vooral nummer 2 vonden wij heel grappig...

Lees ook

Let je al op je eten, sport je genoeg, maar heb je niet het idee dat je afvalt? Dan heb je misschien een plan B nodig. Deze 3 dieettrucjes zijn een beetje vreemd, maar ze werken echt. Probeer ze nu uit!

1. Drink water voor je gaat eten 

Dit is misschien wel de makkelijkste truc. Uit een onderzoek van het blad Obesity is gebleken dat 1 of 2 glazen water drinken voor het eten een zeer effectieve manier is om niet te gaan overeten. Daarnaast is gebleken dat je spijsvertering met 10 procent wordt versneld als je water drinkt voor de maaltijd. 

2. Slurp soep 

Uit onderzoek van Appetite is gebleken dat mensen die een low-calorie soepje voor hun maaltijd aten, de rest van hun maaltijd minder calorieën tot zich namen. Daarnaast kregen de mensen die vooraf een soepje namen, minder snel weer een hongergevoel na het eten.  

3. Denk jezelf slank

Onderzoekers van de Universiteit van Birmingham ontdekten dat mensen die dachten aan hun lunch van dezelfde dag de rest van de dag minder snacks aten. Tijdens de maaltijden werd hen gevraagd: hoe ziet die maaltijd eruit? Hoe ruikt het? Hoe smaakt het? Wat is de structuur? etc. Door hier bewust aan te denken, heb je minder snack-trek.

Bronnen: Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook