Van hoog naar laag: Bij deze sporten verbrand je de meeste calorieën

Kun je beter aan hardlopen, kickboksen of touwtje springen doen?

Als we sporten doen we het met een doel. Om je hoofd leeg te maken, om gezonder te worden, spieren te kweken of om af te vallen. Dat laatste is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Daarom hebben we voor jou de sporten van hoog naar laag gesorteerd, aan de hand van het aantal calorieën dat je ermee kunt verbranden. Zit jouw sport erbij? Goed bezig! 

Burn, baby burn

We kijken hierbij naar iemand van 55 kilo en iemand van 85 kilo. Weeg je daartussenin? Dan zit jouw calorie-verbruik ook tussen die twee cijfers. Laten we beginnen. 

1. Springtouwen (120 sprongen per minuut)
Verbruik: 667-990 calorieën per uur 
Bonus: Het springtouw is een gigantische vetverbrander. Probeer een springtouw met extra gewicht om de armen en schouders nóg meer aan het werk te zetten. 

2. Kickboksen  
Verbruik: 582-864 calorieën per uur 
Bonus: Zorg dat je je rust pakt tussen de handelingen in, maar wel heel kort. 20 á 30 seconden tussen de handelingen zorgt voor het beste resultaat. 

3. Hardlopen (10 minuten per mile (=1,6 kilometer))
Verbruik: 566-839 calorieën per uur 
Bonus: Als je in een regelmatig tempo hebt gelopen, zul je de rest van de dag nog calorieën blijven verbranden. Dat is natuurlijk extra motivatie om even op die loopband te springen! 

4. Kettlebell trainingen 
Verbruik: 554-822 calorieën per uur 
Bonus: Een intensieve HIIT training met kettlebells kan ervoor zorgen dat je nog tot 36 uur na de training calorieën blijft verbranden. Voor het beste resultaat moet je de training in één keer afmaken, en niet tussentijds rust nemen.

5. Roeien (op de roeimachine) 
Verbruik: 481-713 calorieën per uur 
Bonus: Haal je het maximale eruit (hoge kracht en snelle slagen), dan is dit een perfect onderdeel van je training. 

Lees ook: Doe dit tijdens je werkdag om meer calorieën te verbranden 

Bron: Women’s Health UK, Beeld: iStock

 

Laatste nieuws