Zo gevaarlijk is dit E-nummer

Wow!

Lees ook

E-nummers zitten tegenwoordig in bijna alles. Wat ze precies betekenen en hoe schadelijk ze zijn, is voor veel mensen nog een mysterie. Eerder werd al bekend dat sommige kankerverwekkend kunnen zijn, maar nu is er weer een gevaarlijke aan het rijtje toegevoegd.

Pas op voor E621

Biochemiste Dr. Reid legt uit aan Health Unity hoe gevaarlijk e-nummer E621, bekend als mononatriumglutamaat, eigenlijk is. “Er zijn verschillende benamingen voor dit nummer, zoals: soja-eiwit, maïszetmeel en pectine. Niet alleen autisme, maar ook andere neurologische- en ontwikkelingsstoornissen hebben te maken met de inname van deze stof.”

Wat deze stof veroorzaakt, daar krijg je de bibbers van. Zo kan het zorgen voor persoonlijkheidsveranderingen, woedeaanvallen, schizofrenie, apathie en gedragsstoornissen. Het zit met name in veel hartige producten, zoals vleeskruiden, soepen, sauzen, hartige snacks en vleeswaren.

De stof was eerst verboden in Europa, maar wegens belangenverstrengelingen is het goedgekeurd. We zeggen natuurlijk niet dat je door één keer dit e-nummer binnen te krijgen meteen stoornissen kunt krijgen, maar het is wel goed om nog eens bewust in je boodschappenwagentje te kijken.

Bron: Health Unity Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.