Dit gebeurt er als je stopt met alcohol drinken

Het is misschien moeilijk, maar stoppen met het drinken van alcohol heeft veel voordelen. Zelfs als het maar voor een paar weken is.

Het is misschien moeilijk, maar stoppen met het drinken van alcohol heeft veel voordelen. Zelfs als het maar voor een paar weken is.

Je slaapt beter

Volgens een recente studie die verscheen in ‘Alcoholism: Clinical & Experimental Research‘ ontstaat er een bepaalde activiteit in je hersenen als je drinkt voor het slapengaan. Daardoor wordt je slaap verstoord. Uit andere studies blijkt dat alcohol kan helpen om sneller in slaap te komen, maar na die korte periode is het juist erg slecht voor je nachtrust. 

Je eet minder

Uit een onderzoek in de ‘American Journal of Nutrition’ blijkt dat alcohol een van de grootste aandrijvers is tot te veel eten. Onderzoekers kwamen erachter dat vrouwen die twee glazen alcohol drinken, dertig procent meer eten dan vrouwen die dat niet doen. 

Je verliest gewicht

Als je alcohol drinkt, krijg je extra calorieën binnen zonder dat je het beseft. Een margarita bijvoorbeeld bestaat uit minstens 300 calorieën. Als je dus stopt met drinken, verlies je gewicht zonder al te veel moeite te moeten doen.

Je huid wordt mooier

Al na een paar dagen zal je merken dat je huid meer gehydrateerd aanvoelt en er mooier uitziet. 

Je houdt meer geld over

Alcohol is duur. Zet eens op een rijtje hoe veel je uitgeeft aan alcohol. Het zal een eye-opener zijn én een goede motivatie om te stoppen.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women’s Health

Laatste nieuws