6 don’ts bij schrale lippen

Yep, het is weer schrale lippen-tijd. Hoe jij je lippen zacht, soepel en kloofjesvrij houdt? Door déze 6 don’ts te vermijden.

Lees ook

Gure wind en winterse temperaturen: het is weer schrale lippen-tijd. Hoe jij je lippen zacht, soepel en kloofjesvrij houdt? Door déze 6 don’ts te vermijden.

1. Je lippen vaak likken

We doen het allemaal in de winter: langs onze lippen likken om de droogheid tegen te gaan. Hoe verslavend het ook is, probeer dit niet te doen! Het geeft maar korte tijd voldoening en laat je achter met drogere lippen en de behoefte nóg vaker langs je lippen te likken. 

2. Geen SPF op je lippen gebruiken

Door UV-beschadiging kunnen je lippen schraal worden. Kies daarom overdag voor een lippenbalsem met SPF.

3. Voor lippenbalsems kiezen die lekkere geurtjes hebben

Kersenbalsems, kokosbalsems, kaneelbalsems: laat deze producten staan. Lippenbalsems met geurtjes bevatten vaak irriterende stoffen die je lippen op den duur alleen maar meer uitdrogen. Wil je een echt goede balsem, kies dan iets natuurlijks, met bijvoorbeeld bijenwas of sheaboter.

4. Aan velletjes peuteren

We weten het: het is heel verleidelijk om die lelijke velletjes van je lippen af te peuteren, maar doe het niet! Het maakt je lippen stuk en uiteindelijk schraler.

5. Lipproducten gebruiken met menthol

Ze staan er bekend om je lippen voller te maken, maar heb je schrale en gevoelige lippen, dan doe je er goed aan om menthol te mijden. Het maakt je lippen alleen maar gevoeliger en kwetsbaarder.

6. Longlasting lippenstift gebruiken

Ze zijn geweldig als het aankomt op kleur behouden en gemak, maar longlasting lippenstift kan je lippen enorm uitdrogen – óók als er een verzorgende balsem overheen gaat. Wil je echt van je schrale lippen afkomen? Gebruik dan natuurlijke lippenbalsems en bouw op met normale lippenstift en gekleurde balsems.

Lees ook: 

 Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.