Een langer leven dankzij plantaardige proteïnen

Science says dat plantaardige proteïnen je levensduur kunnen verlengen. Lees snel verder.

We wisten al lang dat proteïnen uit rood vlees slechter zijn dan die uit groenten. Maar een recente studie bewijst nu ook echt dat plantaardige proteïnes je levensduur kunnen verlengen. 

Voor het onderzoek werden 170.000 patiënten geanalyseerd. Zij werden gevolgd sinds 1980 tot nu.

De conclusie

Uit de analyse bleek dat een hoge consumptie van dierlijke proteïnes uit vlees, eieren of zuivel in verband kan worden gebracht met een licht verhoogd risico op een vroegtijdige dood. Een hoge consumptie van plantaardige proteïnes uit brood, granen, pasta, noten en peulvruchten kan dan weer in verband worden gebracht met een lagere sterftekans. Het is dus slim om meer linzen en andere peulvruchten te eten en vaker voor vis of kip te kiezen in plaats van voor biefstuk of worst.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be

Laatste nieuws