Wel of geen seks voor je workout?

Atleten wordt vaak aangeraden om geen seks te hebben voor het sporten. Ze kunnen hun energie namelijk beter sparen. Maar klopt dit wel?

Atleten wordt vaak aangeraden om geen seks te hebben voor het sporten. Ze kunnen hun energie namelijk beter sparen. Maar klopt dit wel?

Onderzoekers testten elf mannelijke en tien vrouwelijke atleten. Ze moesten sprint, spring en krachttrainingen doen gedurende drie weken. Na de trainingen vulden ze anoniem een vragenlijst in over hoe vaak ze seks hadden gehad of gemasturbeerd hadden de afgelopen weken. Er werd ook gevraagd welke invloed seks volgens hen had op hun prestaties.

Geloof je erin of niet?

Uit het onderzoek blijkt dat het afhangt van je houding en de manier waarop je een orgasme bereikt of seks wel of geen invloed heeft op je sportprestaties. Atleten die geloofden dat seks goed is voor hun sportprestaties, presteerden ook daadwerkelijk beter nadat ze seks hadden gehad. Ze hadden 68 procent meer kans op een boost in hun sportprestaties. Bij de atleten die dachten dat seks hen alleen maar af zou leiden of ervoor zou zorgen dat ze minder energie hadden, verminderden de prestaties bij een op de vier.

Flying solo

Uit het onderzoek bleek ook dat solo met jezelf voor het sporten beter is dan seks met je partner. Je behendigheid verbetert dan met meer dan tien procent, je kracht met dertien procent. Bij seks met je partner gaat het om respectievelijk drie en 0,7 procent.

Lees ook:

Bron: Women’s Health

Laatste nieuws