Voedingsmiddelen die een ongezonde dag weer goedmaken

Op de dag zelf is junkfood erg lekker, maar de volgende dag voel je je vaak schuldig. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die zo'n dag weer herstellen.

Lees ook

Je had niet ontbeten gisteren, had een drukke ochtend en voelde je daarna flauw door een lage bloedsuikerspiegel. Daarom greep je maar naar junkfood. En nu voel je je uiteraard schuldig… Maar niet getreurd: je kunt het goedmaken. 

Zo’n ongezonde dag laat je gezwollen, traag en vol schuldgevoel achter. Zeker als je jezelf verwend hebt met fructose. Gelukkig blijkt uit nieuw onderzoek dat voedingsmiddelen die docosahexaeenzuur bevatten, een omega 3-vetzuur, de fructose schade kunnen omkeren. Dit zijn er vijf:

Wilde zalm

Kies voor vette vis, zoals zalm, sardientjes en makreel. Ze bevatten veel docosahexaeenzuur, dat je hersenen beschermt tegen opruiende schade, je geheugen verbetert en hersenweefsel dat verwond is door fructose geneest. Zalm bevat ook vitamine D en seleen.

Chia en vlaszaad

Slechts twee lepeltjes bevatten veel omega 3 en ze zitten vol vezels die helpen om alle giffen die je binnen hebt gekregen te verwijderen. Chia en vlaszaad bevatten niet zo veel docosahexaeenzuur als vette vis, maar wel calcium en proteïnen. Bovendien gooi je het zo in je yoghurt of smoothie.

Walnoten

Ook walnoten bevatten veel omega 3. En volgens een studie van Yale uit 2015 maak je gezondere voedingskeuzes als je ze eet.

Aloe vera sap

Aloe vera sap is een smakelijke cleanser na een slechte eetdag. Het is erg voedend en zit vol vitaminen, mineralen en aminozuren.

Zonnebloem thee

Zonnebloem thee zit vol vitamine A, C en D. Het bevat ook zink, magnesium en kalium. Volgens een studie helpt zonnebloem thee zwellingen te verminderen.

Lees ook:

Bron: Women’s Health

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.