Gezonde dingen die giftig kunnen zijn

Dat je sommige dingen met mate moet eten en drinken, weten we. Maar wist je dat dit ook geldt voor gezonde voeding? Deze dingen kunnen zelfs giftig zi

Lees ook

Dat je sommige dingen met mate moet eten en drinken, weten we al. Maar wist je dat dit ook geldt voor gezonde voeding? Deze dingen kunnen giftig zijn als je er te veel van eet. 

Paranoten

Deze grote noten bevatten selenium. Een spoorelement dat je lichaam helpt om infecties af te weren. Af en toe paranoten eten, kan geen kwaad. Maar als je ze iedere dag eet, is er een kans op selenium vergiftiging. Hierdoor heb je kans op haaruitval, neurologische problemen, duizeligheid en zelfs hartaanvallen of nierproblemen. Als je een of twee noten een paar keer per week eet, is dat meer dan genoeg.

Tonijn uit blik

Het is goedkoop, gemakkelijk en bevat veel proteïnen en omega 3. Maar tonijn uit blik bevat ook kwik dat het zenuwstelsel en de hersenen van foetussen en jonge kinderen kan beschadigen. Grote hoeveelheden kwik kunnen ook giftig zijn voor volwassenen. Het is alleen niet bekend hoeveel tonijn uit blik je moet eten om vergiftigd te worden. Maar laten we het vooral niet uittesten, geniet met mate!

Rood vlees, oesters en witte bonen

Ze bevatten alle drie veel ijzer. Erg goed dus, want als je te weinig ijzer binnenkrijgt, kun je je slap voelen. Maar te veel ijzer kan leiden tot hartfalen. Te veel ijzer binnenkrijgen, is echter erg zeldzaam. Zeker als je het alleen binnenkrijgt via voedsel.

Bruine rijst

Bruine rijst is erg goed in het absorberen van arseen, dat in oliën en water zit. Toch moet je volgens experts bruine rijst niet volledig schrappen uit je dieet. Als je het maar afwisselt met andere volle granen, zoals quinoa.

Lees ook:

Bron: Women’s Health

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.