Welk ontbijt is het gezondst?

Het is soms lastig kiezen wat je 's ochtends gaat eten. Zeker als je ergens anders je ontbijt bestelt. Dit zijn in ieder geval de gezondste keuzes.

Lees ook

Het is soms lastig kiezen wat je ’s ochtends gaat eten. Zeker als je ergens anders je ontbijt bestelt. Gelukkig kunnen wij je vertellen wat de gezondste keuzes zijn. Zo hoef je nooit meer te twijfelen.

Latte macchiato vs. Cappuccino

Winnaar: cappuccino. Een cappuccino die voor twee procent uit magere melk bestaat, bevat zo’n negentig calorieën. Terwijl een latte al snel uit 150 calorieën bestaat en dubbel zoveel vet bevat, doordat er meer melk in zit. Het nadeel is wel dat een cappuccino minder proteïnen bevat. Eet er dus een of twee hardgekookte eieren bij and you’re good to go!

Scone vs. donut

Winnaar: donut. Ze hebben een standaard grootte, terwijl er van scones meerdere varianten bestaan. Kies wel voor een simpele donut met chocolade of vanilleglazuur.

Muffin vs. bagel

Winnaar: bagel. Eigenlijk is geen een van de twee ideaal, maar muffins bevatten veel suiker. Bestel dus liever een gewone bagel met toppings die goed voor je zijn, zoals ei en groenten.

Smeerkaas vs. boter

Winnaar: smeerkaas. Boter bevat meer verzadigde vetten. Bestel de smeerkaas wel apart als je bijvoorbeeld een bagel bestelt, want ze smeren er vaak te veel op.

Roerei vs. spiegelei

Winnaar: allebei als je ze thuis maakt. Het ligt er aan wat je er allemaal bij doet. Maar eieren zijn altijd een goede keuze: ze bevatten maar zeventig tot negentig calorieën en veel proteïnen. Bovendien zijn ze snel klaar. Als je ergens anders eieren bestelt, kies dan voor een spiegelei. Aan roerei wordt vaak room toegevoegd.

Fruitsmoothie vs. groen sapje

Winnaar: fruitsmoothie. Sommige smoothies bevatten misschien meer calorieën dan een sapje, maar ze zorgen er wel voor dat je langer vol zit.

Bron: goodhousekeeping.com

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.