Dit moet je eten om je hoofdpijn te verlichten

Als je last hebt van hoofdpijn, kun je het beste het licht uitdoen, gaan liggen en een pijnstiller nemen. Maar ook het eten van sommige voeding kan he

Lees ook

Als je last hebt van hoofdpijn, kun je het beste het licht uitdoen, gaan liggen en een pijnstiller nemen. Maar ook het eten van sommige voeding kan helpen om de pijn te verlichten. Of zelfs te voorkomen. 

Gebakken aardappel

Zeker als je hoofdpijn hebt door een kater is het goed om gebakken aardappelen te eten. Ze bevatten namelijk veel kalium, een element dat je hoofdpijn kan verlichten.

Koffie

Koffie helpt tegen de hoofdpijn, maar drink het met mate. Te veel koffie kan de pijn juist erger maken. Een kopje is voldoende.

Amandelen

Het magnesium in amandelen beschermt je lichaam tegen hoofdpijn, omdat het je bloedvaten relaxed. Mensen die last hebben van migraine wordt vaak ook aangeraden om een magnesiumrijk dieet te proberen.

Pittige salsa

Pittig eten, zoals salsa en pepers, kan ervoor zorgen dat je sneller van je pijn af bent. Maar alleen als je hoofdpijn hebt door sinus congestie. 

Sesamzaadjes

Strooi ze op salades, in je havermout of in de soep. Waarom? Deze kleine zaden hebben een erg hoge voedingswaarde. Ze zijn rijk aan vitamine E, waardoor je oestrogeen waarden stabiliseren. Zo voorkom je migraine tijdens je menstruatie.

Spinazie

Spinazie helpt je bloeddruk verlagen, voorkomt een kater en kan hoofdpijn verlichten. Het beste is om te kiezen voor een salade.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: goodhousekeeping.com

Laatste nieuws

Zie ook

Dit gebeurt er met je lichaam als je veganistisch of vegetarisch gaat eten 

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van vlees

Overweeg jij de switch? Houd er dan rekening mee dat het de volgende effecten op je lichaam kan hebben.
Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Helpt warm water met citroen echt bij het afvallen?

Veel celebrity's en bekende (health)bloggers zweren erbij, maar hoe effectief is het eigenlijk? Experts vertellen er alles over.
Afvallen

Dit zijn de 7 meest ongezonde drankjes als je wilt afvallen

Ze lijken misschien healthy, maar dat zijn ze lang niet altijd.
ei pellen

Deze geniale hack om een ei te pellen gaat viral

Met deze hack wordt het pellen van je ei een eitje.