Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen

Snel, gezond, heerlijk en makkelijk. Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen van Chickslovefood. Nu op Happy in Shape.

Zin in een lekker gezond ontbijtje? Maar even uitgekeken op muesli en crackers? Foodblog Chickslovefood heeft het perfecte maaltje voor je. Recept: Spelt-yoghurtcake met blauwe bessen. Het bereiden duurt slechts een kwartiertje! Bewaar het in de vriezer en je hebt meteen een heerlijk tussendoortje om mee te nemen.

Wat heb je nodig? 

  • 150 gram kokosolie
  • 7 eetlepels honing (of iets meer als je van zoet houdt)
  • 2 eieren
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram speltmeel
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram blauwe bessen (kunnen verse of ontdooide bessen uit de vriezer zijn)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie en laat deze even afkoelen.
  • Doe ondertussen de honing, eieren, yoghurt en het vanille extract in een grote kom. Voeg de kokosolie toe en meng door elkaar.
  • Doe er nu de speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snufje zout bij en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Spatel als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
  • Doe het beslag in een silicone cakevorm. Heb je geen silicone vorm? Vet ‘m dan eerst even in met wat kokosolie.
  • Zet de cake voor 60 minuten in de oven (je cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt).
  • Laat goed afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de speltcake maximaal 3 dagen in een afgesloten bak.

Eet smakelijk!

Laatste nieuws