5 kruiden die van je keukenkastje naar je badkamer kunnen

Deze 5 kruiden zijn goed voor huid en haar en kunnen verplaatst worden van je kruidenrekje naar het badkamerkastje.

Last van een droge huid of beschadigd haar? Ga eens niet meteen naar de winkel, maar kijk eens in je kruidenrekje! Wij zetten vandaag verschillende kruiden voor je op een rijtje die je absoluut moet toevoegen aan je beautyregime. Want hoe praktisch? Je kunt ze gebruiken voor het koken én in de badkamer.

Kaneel
Kaneel is niet alleen onwijs lekker, maar is ook nog eens heel erg goed voor je huid. Het stimuleert de bloedcirculatie en herstelt. Een extra theelepeltje in je ontbijt dus!

Knoflook
Knoflook heeft ongelofelijk veel smaak en geeft daarnaast je haar, dit wist je vast nog niet, een fijne boost. Knoflook voorkomt haarverlies, stimuleert haargroei en maakt je haar sterker. Maak eens je eigen knoflook haarmasker: meng 1/4 theelepel knoflookpoeder met twee scheutjes olijf- of kokosolie en verwarm het 30 seconden in de magnetron. Masseer het vervolgens op je hoofdhuid en spoel het na 20 minuten uit met water.

Hete pepers
Hete pepers zoals chili, paprika en cayenne peper zijn rijk aan vitamine A & C. Daarnaast helpen rode pepers om huidschilfers los te maken. Ideaal voor in een scrub! Mix een peper met zout en olijfolie voor een verwarmende huid scrub.

Kurkuma
Kurkuma wordt al eeuwen in de Indische culturen gebruikt om zijn verlichtende eigenschappen. Daarnaast krijg je een mooie gloed van kurkuma. Mix eens een theelepel kurkuma met drie eetlepels melk, twee eetlepels bloem en een paar druppels honing voor een fijn maskertje. Of voeg een beetje kurkuma toe aan je smoothie of omelet.

Venkelzaadjes
Last van een gevoelige huid? Eet wat meer venkel! Niet alleen goed voor je huid, maar ook zeker voor je haar.

P.S. Houd in gedachten dat niet alles voor iedereen werkt. Een hete peper is bijvoorbeeld niet heel fijn voor iemand met een gevoelige huid..

Bron: Women’s Health USA
Beeld: Sanoma beeldbank

 

Laatste nieuws