Chocolade eten mag!

Chocolade eten mag! Het is helemaal niet erg om eens te snoepen, lees hier waarom.

Lees ook

Wil je graag afvallen en ben je druk bezig de overtollige kilo’s er af te vasten? Hou je niet altijd te veel in. Uit recent onderzoek blijkt dat je juist wél af en toe mag snoepen.

Uit het onderzoek, waar 2100 mannen en vrouwen voor werden ondervraagd, blijkt dat 86 procent van de afvallers gewoon zo nu en dan is blijven snoepen. De mensen die het meest afvielen, aten in 91 procent van de gevallen net zo veel chocola als voorheen.

Janet Aylott, verbonden aan het onderzoek, geeft in Daily Mail twee redenen waarom we de chocola gewoon in huis mogen houden. ‘Nooit meer snoepen werkt niet omdat je het compenseert met het eten van andere dingen. Je moet het een beetje ontspannen benaderen. Af en toe een chocolaatje kan geen kwaad.’

Als tweede argument haalt Aylott een onderzoek van Harvard aan. Een studie onder 8000 mannen gedurende de afgelopen 65 jaar heeft aangetoond dat de heren die drie keer per maand een bescheiden hoeveelheid chocola hebben gegeten een jaar langer leven dan mannen die nooit van het bruine goud snoepten.

Bron: BuzzO
Beeld: Sanoma Beeldbank

Laatste nieuws

Zie ook