Bo’s bietensoep

Lekker! Deze bietensoep met zure room en peterselie van onze foodblogger Beaufood!

Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s bietensoep met zure room en peterselie.

Deze voedzame en mooie soep is een echte eyecatcher door zijn dieprode kleur. Bietjes zitten vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten, anders dan de soepen in zak uit de winkel. Zelfs de ‘verse’ soepen uit de winkel bevatten stofjes die niet goed zijn voor je lichaam en de meeste voedingsstoffen zijn vaak verdwenen. Zelf soep maken is zoveel gezonder en je bent er maar een paar minuten meer bereidingstijd aan kwijt.

Pak je blender of staafmixer erbij in plaats van de schaar en maak binnen een handomdraai een soep die gezond en vooral heel lekker is!

Nodig voor vier kommen:
– 600 gram rauwe bietjes
– 240 gram gepelde tomaten
– 2 tenen knoflook, geperst
– 5 cm verse gember, geraspt
– Snuf chilipeper
– Snuf zeezout
– 4 tl zure room
– Een handje verse peterselie
– Scheutje olijfolie

Zo maak je het:
1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de bietjes in ongeveer 10 a 15 minuten zacht. Snij de bietjes eventueel eerst in kwarten.

2. Warm in een andere pan een scheut olijfolie op en fruit hierin de knoflook en gember even aan. Voeg daarna de gepelde tomaten toe en bak mee.

3. Voeg een liter water aan de tomaten toe en giet de bietjes af. Hou een klein bietje achter de hand en schep de rest bij de tomaten.

4. Pureer alles met een staafmixer tot een soep. Je kunt nog wat water toevoegen als je hem te dik vindt.

5. Snijd het overgebleven bietje in dunne reepjes en schep deze door de soep. Dit geeft hem een lekkerebite. Breng daarna de soep op smaak met chili peper en zout.

6. Schep de soep in diepe borden en schep een theelepel zure room in elk bord. Top af met verse peterselie.

Eet smakelijk!

www.beaufood.nl

 

Laatste nieuws