Bo’s healthy chocoladecake

Onze blogger maakt deze week Bo's beroemde gezonde chocoladecake. Wat wil je nog meer?

Onze nieuwe foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: healthy chocolade cake. Geef maar toe, wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor één cake:
– 150 gram havermout
– 2 rijpe bananen
– 4 grote dadels van goede kwaliteit (waarom van een goede kwaliteit? De goedkopere dadels zijn vaak hard en uitgedroogd. Ze smaken minder lekker en daarbij zijn ze minder makkelijk te blenden. Niet zo leuk voor je blender!)
– 2 el kokosvet
– 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
– 3 eieren
– 2 el rauwe cacao (3 mag natuurlijk ook)
– 4 el cacao nibs
– optioneel: 1 el honing voor een extra zoetje
– een cakeblik en een stukje bakpapier

Zo maak je het
1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met het bakpapier.

2. Smelt het kokosvet om tot olie in een pannetje en ontpit de dadels. Mix in een blender de bananen, eieren en de kokosolie tot een beslag.

3. Voeg daarna de havermout, het bakpoeder, cacao en de dadels toe. Blend nog een keer tot je een egaal beslag hebt. Schep er als laatste 3 van de 4 eetlepels cacao nibs doorheen. Giet het beslag in de vorm en top af met de laatste eetlepel nibs.

4. Zet weg in de oven voor ongeveer 50 minuten. Check je cake af en toe even : )

5. Laat de cake goed afkoelen wanneer hij uit de oven komt. Snijd hem in dikke plakken en bewaar in een luchtdichte trommel.

Ook aan deze cake kan je natuurlijk vanalles toevoegen. Denk aan stukjes appel, goij bessen, krenten, extra grote stukken pure chocolade, plakken peer, sinaasappelschaafsel, kokossnippers en ga zo maar door!

www.beaufood.nl

Laatste nieuws