De 5 grootste leugens over afvallen

Afvallen, we zien soms door de bomen het bos niet meer. We weten in ieder geval wel wat je niet moet doen. Dit zijn de 5 grootste leugens over afvalle

Lees ook

Afvallen, we zien soms door de bomen het bos niet meer. Moet je op calorieën letten of kun je toch beter op koolhydraten letten? Als je snel afvalt kom je dan ook snel weer aan? Allemaal lastige vragen want er is zó veel informatie. Happy in Shape vertelt je de 5 grootste leugens over afvallen. Dat is alweer een stapje verder..

1.    Als je wilt afvallen moet je vooral op de hoeveelheid calorieën in je voeding letten
Om gezond af te vallen is het beperken van calorieën helaas niet voldoende. Om snel en gezond af te vallen zonder hongergevoel kun je beter koolhydraatarm en eiwitrijk eten. Het eten van koolhydraten zorgt er namelijk voor dat je vet gaat opslaan.

2.    Als je snel afvalt kom je net zo snel weer aan
Onderzoek wijst juist het tegendeel aan. Snel gewichtsverlies aan het begin van je afslankpoging helpt juist om je gewicht op de lange termijn beter vast te houden. Mits je voor een goed onderbouwde methode kiest waarbij je goed begeleid wordt, kan snel resultaat dus ook zeker duurzaam resultaat betekenen, zoals bij het populaire afslankprogramma PowerSlim.

3.    Koolhydraatarme diëten zijn slecht voor je
Een koolhydraatarm dieet is juist heel goed voor je gezondheid. Het is de sleutel tot duurzaam gewichtsverlies, daarnaast verkleint het ook de kans op hart en vaatziekten doordat je bloeddruk en je cholesterol aanzienlijk verbeteren.

4.    Veel eiwitten eten is niet goed voor je gezondheid
Er zijn talloze onderzoeken die aantonen dat een eiwitrijk voedingspatroon de gezondheid juist bevordert. Een actueel voorbeeld hiervan is de DIOgenes studie, het grootste Europese onderzoek naar overgewicht tot nu toe. Juist door naast eiwitten ook veel groenten te eten kun jij je gezondheid en je figuur verbeteren. Eet dus gerust eens wat vaker vis, eieren, zaden, champignons of sojaproducten en een ruime portie groenten.

5.    Afvallen gaat altijd samen met een hongergevoel
Dit is een hardnekkige fabel. Juist omdat we vaak minder vet eten tijdens het afvallen en juist meer koolhydraten ervaar je sneller een hongergevoel. Wanneer je minder dan 40 gram koolhydraten per dag binnen krijgt zal het lichaam in ketose gaan, ook wel de volledige vetverbranding genoemd, en zul je snel afvallen. Een bijkomend voordeel is dat je door het eten van weinig koolhydraten een stabiele lage bloedsuikerspiegel krijgt en hierdoor veel minder honger zult ervaren. Dus je verbrandt snel vet én krijgt geen hongergevoel.

Met alleen gewone voeding is het vrij moeilijk om minder dan 40 gram koolhydraten binnen te krijgen. In een appel zit bijvoorbeeld al 18 gram koolhydraten en in een snee brood 16 gram. Je keuze aan producten wordt hierdoor sterk beperkt waardoor je te weinig gaat eten of te eenzijdig. Om toch voldoende en gevarieerd te kunnen eten én minder dan 40 gram koolhydraten binnen te krijgen, is het verstandig om tijdens het afvallen speciale koolhydraatarme en eiwitrijke producten te gebruiken.

Bron: PowerSlim
Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

Zie ook