Waarom walnoten goed voor je zijn

Walnoten zijn zo gezond dat ze zelfs de gezondheid van mensen met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verbeteren. Voeg 'm snel

Walnoten zijn zo gezond dat ze zelfs de gezondheid van mensen met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verbeteren. Voeg de walnoot dus snel toe aan je eetpatroon.

Het Yale-Griffin Prevention Research Center deed onderzoek naar de werking van walnoten onder 46 volwassen proefpersonen. De ene groep at zoals gewoonlijk, de andere groep at ook zoals normaal, maar dan met dagelijks 56 gram ongeroosterde walnoten in de maaltijd.

En wat bleek? De mensen die iedere dag netjes walnoten aten, als maaltijd of gewoon als tussendoortje, bleken een verbeterde endotheelfunctie te hebben. Endowat? Endotheelfunctie. Endotheelcellen bekleden de binnenkant van je bloedvaten en zijn belangrijk voor de elasticiteit van de vaatwanden. Ook de bloeddruk van walnoteneters werd beter. En nee: de deelnemers werden niet dikker door deze noot.
Bijkomstig voordeel: door walnoten ben je snel verzadigd en eet je misschien wel minder voedsel met weinig voedingswaarde.

Bron: Taylor & Francis online, Gezondheidsnet
Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.