Waarom walnoten goed voor je zijn

Walnoten zijn zo gezond dat ze zelfs de gezondheid van mensen met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verbeteren. Voeg 'm snel

Walnoten zijn zo gezond dat ze zelfs de gezondheid van mensen met een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verbeteren. Voeg de walnoot dus snel toe aan je eetpatroon.

Het Yale-Griffin Prevention Research Center deed onderzoek naar de werking van walnoten onder 46 volwassen proefpersonen. De ene groep at zoals gewoonlijk, de andere groep at ook zoals normaal, maar dan met dagelijks 56 gram ongeroosterde walnoten in de maaltijd.

En wat bleek? De mensen die iedere dag netjes walnoten aten, als maaltijd of gewoon als tussendoortje, bleken een verbeterde endotheelfunctie te hebben. Endowat? Endotheelfunctie. Endotheelcellen bekleden de binnenkant van je bloedvaten en zijn belangrijk voor de elasticiteit van de vaatwanden. Ook de bloeddruk van walnoteneters werd beter. En nee: de deelnemers werden niet dikker door deze noot.
Bijkomstig voordeel: door walnoten ben je snel verzadigd en eet je misschien wel minder voedsel met weinig voedingswaarde.

Bron: Taylor & Francis online, Gezondheidsnet
Beeld: Sanoma

Laatste nieuws