Waar zijn bepaalde superfoods precies goed voor?

Al die superfoods hebben verschillende eigenschappen en zijn overal ergens goed voor. Lees hier de eigenschappen van o.a. gojibessen, hennepzaad & tar

Als je door de natuurwinkel loopt en inmiddels ook bij de luxere supermarkten, is er een breed aanbod aan superfoods. Van chiazaden tot hennepzaad en van moerbeien tot macapoeder. Maar waar zijn al die superfoods nu eigenlijk goed voor? Happy in Shape legt het je uit.

Chiazaden
Chiazaden zijn de beginselen van de Chiaplant die in Midden-Amerika groeit. Voeg deze kleine krachtpatsers toe aan je salade of ontbijt om optimaal te profiteren van de kracht van deze kleine zaadjes.
Eigenschappen:
– Rijk aan calcium, magnesium en ijzer
– Goed voor de stoelgang

Lijnzaad
De stoffen van lijnzaad komen het beste tot hun recht als je ze van tevoren even vijzelt. Doe je dit niet, dan blijven de zaadjes ook in je lichaam heel en verliezen ze hun effect.
Eigenschappen:
– Bevorderen van stoelgang
– Goed voor transport van voeding

Hennepzaad
Nee, je gebruikt dit hennepzaadje niet om wiet te kweken. Deze zaden hebben een hoop gezondheidsvoordelen, zonder enig ‘stoned’ gevoel.
Eigenschappen:
– boordevol omega 3 & 6
– eiwitrijk

Chlorella
Deze micro-alg bestaat voor 60% uit eiwit. Naast smoothies en sappen is er nog een manier om dit poeder in je dieet te verwerken. Mix chlorella met tahini en wat honing en je hebt een pasta om bijvoorbeeld een rijstwafel mee te besmeren.
Eigenschappen:
– Bestaat voor 60% uit eiwitten
– Ondersteunt je energieniveau
– Veel zink en ijzer

Tarwegraspoeder
Bij tarwegras denk je al snel aan groen gras, maar het is echter iets heel anders. Het bestaat namelijk aan de binnenkant van de scheuten van een tarweplant.
Eigenschappen:
– energielevel gaat omhoog
– veel vitamines en mineralen
– rijk aan aminozuren

Macapoeder
Maca is een zeer zeldzame plant die in Peru groeit. Het poeder wordt van de knol gemaakt en hier komt een uitgebreid drogingsproces aan te pas.
Eigenschappen:
– verhoogt je libido
– houdt je energie op peil
– veel vezels, mineralen en koolhydraten

Bron: I breathe Im hungry, De Tuinen
Beeld: Sanoma

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.