Zó gezond is de kiwi

Kiwi's zijn echte vitaminebommetjes en zitten boordevol voedingsvezels.

Aan de buitenkant ziet hij er maar saai uit. Met zijn bruingroene, harige schilletje lijkt de kiwi niet erg gezond. Toch is deze vrucht ontzettend goed voor je!  We zetten de geheimen van de vrucht voor je op een rijtje. Kiwi’s bevatten namelijk veel belangrijke vitaminen en mineralen.

Vitaminen
Kiwi’s zijn echte vitaminebommetjes. Ze bevatten veel vitamine A, C en E, maar ook kalium en bètacaroteen. Veel onderzoeken tonen aan dat deze vitaminen en mineralen een rol spelen bij het bestrijden van kanker en hart- en vaatziekten. Kalium is belangrijk bij het reguleren van de bloeddruk.

Verkoudheid
Een Italiaans onderzoek onder kinderen van zes en zeven jaar, wijst uit dat de kiwi een gunstig effect heeft op de luchtwegen. De vrucht vermindert de loopneus, het hoesten en kortademigheid bij kinderen die verkouden zijn. Ook kinderen met astma zouden voordeel halen uit het eten van kiwi’s.

Veel vezels
De groene vruchten zitten boordevol voedingsvezels. Deze voedingsvezels helpen bij het verbeteren van ziekten als diabetes en darmklachten. De vezels kunnen het suikerniveau beheersen en binden giftige stoffen aan zich. Deze giftige stoffen zouden anders in de dikke darm achterblijven.

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws