Dit zijn de juiste tijdstippen om te sporten

Wil je afvallen, sterker worden of je prestaties verbeteren? Het tijdstip waarop je gaat sporten heeft daar invloed op.

Lees ook

Sporten is goed voor je, maar als je het op het juiste tijdstip doet, is het nog beter. Check daarom hier op welk tijdstip je wat moet trainen. Eerst staat het doel van het sporten, daaronder vind je het beste tijdstip waarop je dat doel kan bereiken.

Doel: Afvallen
Tijdstip: ‘s ochtends
Onderzoek heeft aangetoond dat een workout van drie kwartier je minder hongerig maakt voor het ontbijt. Het helpt ons ook om gezondere eet-keuzes te maken en overdag beweeg je meer en verbrand je meer calorieën. Loop alleen niet té hard van stapel, want je spieren hebben nog niets gedaan zo vroeg in de ochtend.

Doel: Sterker worden
Tijdstip: late namiddag of de vooravond.
Van 2 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s avonds heb je de meeste energie en dat heb je te danken aan het hormoon testosteron. De productie van deze stof reageert het best op sport in de late namiddag of vooravond. Ook is de temperatuur van je lichaam dan het hoogst, waardoor je je sterker en flexibeler voelt en je longen beter werken.

Doel: Beter slapen
Tijdstip: Net na het wakker worden
Je slaapt sowieso beter wanneer je sport, maar een ochtendsessie is nog beter. Je brein komt dan namelijk in de juiste modus terecht. Je hersenen hebben beter door dat je wakker bent en dat je ‘s avonds moet gaan slapen. Als je ‘s ochtends sport, daalt je bloeddruk ook waardoor je ‘s avonds een dipje krijgt en dus beter slaapt.

Doel: Jetlag bestrijden
Tijdstip: rond een uur in de middag
Als je je ‘interne klok’ wilt resetten, moet je dat in de middag doen. Als je dan intensief beweegt, bestrijd je je jetlag het best en slaap je ‘s avonds weer rond de ‘normale’ tijd.

Doel: Prestaties verbeteren
Tijdstip: Iedere dag hetzelfde
Routine. Dat is het belangrijkste als je jezelf wilt verbeteren. Stem je eetgewoonten en sporttijden op elkaar af en leef regelmatig om het beste resultaat te krijgen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Laatste nieuws

Zie ook