6x zelfverzekerder zijn op je werk

Zes tips en tricks om zelfverzekerder over te komen op je werk.

Lees ook

Voel jij je vaak onzeker op je werk? Dan komt daar nu verandering in. Happy in Shape geeft zes tips om deze onzekerheid tegen te gaan. 

1. Weet dat iedereen fouten maakt

Het is belangrijk om te weten dat iedereen fouten maakt, jij dus ook. Laat je perfectionisme los en probeer te leren van de dingen die fout gaan. Op deze manier durf je ook eerder nieuwe dingen te proberen.

2. Stel vragen

Wanneer je niet alles begrijpt, kan dat zorgen voor een onzeker gevoel. Stel daarom zoveel mogelijk vragen als je iets niet snapt. Je voelt je zelfverzekerder wanneer je ergens meer verstand van hebt.

3. Laat je negatieve gedachtes los

Wanneer je negatief over jezelf denkt, word je echt niet beter in je werk. Een positieve instelling geeft je een fijnere kijk op je werkzaamheden en betekent een boost voor je zelfvertrouwen.

4. Focus op je sterke punten

Maak je niet te druk om je zwakke punten, maar focus je juist op de dingen waar je goed in bent. Sta stil bij je successen en geef jezelf de kans om trots te zijn. Als je al je sterke punten en successen op een rij hebt, voel jij je gegarandeerd zelfverzekerder. 

5. Vraag om feedback

Wanneer je twijfelt over de uitvoering van je werkzaamheden, vraag dan om feedback. Dit kan je een goed beeld geven van je eigen functioneren en inzicht bieden in wat je sterke kanten zijn. Daarnaast ontdek je waar je nog aan kunt werken om vooruit te komen.

6. Fake it until you make it

Het kan echt werken! Door je goed te kleden, vriendelijk over te komen en oogcontact met iedereen te maken, wek je de indruk dat je zelfverzekerd bent en alles onder controle hebt. En als de rest je gelooft, ga jij het vanzelf ook geloven.

You go girl!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook