Hierdoor kan het lastig zijn om je passie te vinden

De zoektocht kan soms erg lang zijn...

Lees ook

Je hebt vast wel eens van iemand het advies gekregen om op zoek te gaan naar je passie. Weliswaar goed bedoeld, maar veel heb je er niet aan. En het blijkt dat je je passie niet moet zoeken, maar juist moet ontwikkelen. 

Ontwikkelen

Mensen aansporen om hun passie te vinden, kan ertoe leiden dat ze al hun energie en tijd in één ding steken. Op het moment dat het niet goed uitpakt is er een kans dat ze vastlopen. Het ontwikkelen van een passie, in plaats van het te zoeken, is een gezondere manier om erover na te denken. Zo kan passie worden gezien als een continu, flexibel proces dat doorzettingsvermogen én hard werken vereist.

Hard werken

Volgens het onderzoek waren degenen die zeiden dat ze veel moeite hebben met hun werk, vaak erg trots zijn op wat zij hebben bereikt. Hoe harder ze werkten, hoe gepassioneerder ze werden. Vaak wordt er gedacht dat passie een noodzakelijk ingrediënt is om hard te kunnen werken. Enne, laat dat nou precies andersom zijn. Hoe meer inspanning je ergens in steekt, hoe gemotiveerder je raakt.

Doen wat je leuk vindt

Dat passie niet vaak komt aanwaaien, moge duidelijk zijn. Het vergt oprechte inspanning en hard werken. De enige manier om dus gepassioneerd te kunnen werken is door iets te doen wat je leuk vindt.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...