Deze dingen moet je niet doen bij het verbergen van je oneffenheden

Good to know...

Lees ook

Ook op latere leeftijd heb je wel eens last van puistjes. En ondanks dat je haar fantastisch zit of als je gewoon aan het rocken bent op je werk, die ene pimple is soms moeilijk te verdoezelen. En dat kan door deze vijf fouten komen:

1. Je laat het niet goed genezen

Het aanbrengen van tonnen make-up over je breakout, zal niet alleen je puistje nóg duidelijker maken, maar ook het genezingsproces vertragen. Breng nooit make-up aan op een open, vers uitgeknepen, puistje. Dit is niet alleen onhygiënisch, het zal ook minder snel en goed genezen. 

2. Je gebruikt ‘vieze’ make-up kwasten en sponzen 

Het niet wassen van je make-up kwasten en sponsjes, kan ertoe leiden dat het een broedplaats voor bacteriën wordt. Enne, dat kan ervoor zorgen dat je acne erger wordt. Maak je make-up kwasten minstens één keer per maand schoon. 

3. Je hydrateert je huid niet goed genoeg 

Zelfs als je geen last hebt van acne, moet een goede moisturizer altijd een eerste stap zijn voordat je make-up aanbrengt. Dit dient als basis voor je foundation en concealer. Daarnaast zorgt het ervoor dat je make-up er natural uit ziet. 

4. Je gebruikt geen kleurcorrectie

Het ziet er misschien heftig uit, maar als je eenmaal begrijpt hoe de kleuren werken, kunnen ze hét geheime wapen zijn om je puistjes te verbergen. Groen helpt bijvoorbeeld om rood te verdoezelen, waardoor je concealer beter tot zijn recht komt. 

5. Je gebruikt de verkeerde kleur concealer 

Dit kan soms net zo moeilijk zijn als het vinden van de juiste tint foundation. Kies voor het camoufleren van je oneffenheden voor je eigen huidskleur of een tint dat net ietsje dieper is. Waarom geen lichte kleur? Dit ‘licht’ als het ware je oneffenheden op, waardoor je ze juist in de spotlights zet. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.