Recept: plantaardige bibimbap bowl

Met dit recept zet je in een handomdraai een smaakvolle groentebowl op tafel die 100% plantaardig is.

Lees ook

Wij zijn fan van smaakvolle groentebowls, want door de kleurrijke schaaltjes krijg je veel groenten binnen. Deze variant is plantaardig, reuze gezond, ziet eruit als een feestje en smaakt hemels. 

Bibimbap bowl 

Plantaardige wereldkeuken bowls bewijzen dat een plantaardige maaltijd helemaal niet lastig hoeft te zijn en dat je op elk moment van de dag een bewuste keuze kan maken. Grote plus: die keuze is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor ons milieu en daarmee de toekomst! De kikkererwtenomelet in deze bowl maakt ‘m extra bijzonder. Klaar om te proberen? 

Ingrediënten (voor twee personen) 

200 gram zwarte rijst
100 gram shiitake
1 teen knoflook, geperst
200 gram spinazie
100 gram wortel, geraspt
1/4 komkommer, in plakjes
2 stengels bosui, in ringen
1/2 norivel, in dunne strips
2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilisaus)
olie om in te bakken
2 partjes limoen
zout en peper 

Voor de kikkererwtenomelet

75 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels edelgistvlokken
1/2 theelepel bakpoeder
flinke snuf kurkuma
flinke snuf zout (zwart of kala namak zout voor de smaak van ei)
125 milliliter water
olie om in te bakken

How to prepare

1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking. 2. Meng alle ingrediënten voor de kikkererwtenomelet, behalve de olie, in een kom. Verhit wat olie in een pan. Giet het beslag in de pan. Bak op middelhoog vuur voor 2 à 3 minuten, keer de omelet om en bak nog 1 à 2 minuten tot de omelet goudbruin ziet. Snijd de omelet in reepjes en zet opzij. 3. Snijd de shiitakes in reepjes. Verhit opnieuw een laagje olie in een pan en bak de shiitake samen met een snufje zout voor 4 à 6 minuten. Zet opzij. 4. Fruit in dezelfde pan de geperste knoflook en bak de spinazie mee tot deze geslonken is. 5. Verdeel de rijst over twee kommen. Serveer met de kikkererwtenomelet, shiitake, spinazie, wortel, komkommer, bosui, nori, limoenpartjes en gochujangsaus.

Bron: #zokanhetook

Beeld: #zokanhetook

Laatste nieuws

Zie ook