Zo vaak moet je kleding wassen

Goed om te weten...

Lees ook

Je hoort verschillende verhalen over hoe vaak kleding een wasbeurt nodig heeft. Stoffen, maar ook de manier van wassen hebben hier invloed op, maar zijn dit de enige dingen waar je rekening mee moet houden?

Wassen

In het algemeen wordt gesteld dat je kleding na iedere draagbeurt moeten wassen, maar dit blijkt echter helemaal niet nodig. Op sokken en ondergoed na, kun je jeans, truien en jasjes beter niet dagelijks wassen. De reden? Deze items worden vaak niet mooier als je ze te vaak wast, met pillen, pluizen en loszittende stiksels als resultaat. Het advies luidt daarom: was deze kledingstukken alleen als het écht nodig is. Of, nog beter, breng ze naar de stomerij.

Plastic not so fantastic

De kleding die je koopt kan plastic bevatten, schokkend maar waar. Op het moment dat je kleding met dit soort vezels (microplastics) te lang wast, belanden deze deeltjes in de afvoer terecht wat milieuschade als gevolg heeft. Check daarom altijd de kledinglabels om te achterhalen of de items deze vezels bevatten en zorg dat je deze stuks kort en minder vaak wast. 

Milieuvriendelijk

De mode-industrie is de grootste watervervuiler ter wereld en het is tijd om onze ogen te openen en kranen te sluiten. Door bewuster om te gaan met watergebruik en het aantal wasbeurten te verminderen, bespaar je niet alleen op geld, maar bovenal het milieu.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook