De meest voorkomende seks-issues tussen mannen en vrouwen

Het is niet altijd gezellig in de slaapkamer...

Lees ook

Het spreekwoord ‘Mannen komen van Mars komen en Vrouwen van Venus’ is niet voor niets in het leven geroepen… Zeker wat betreft seksuele voorkeuren zitten man en vrouw net altijd op een lijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende seks-struggles?

1. Saaie seks

Spice it up baby! Wanneer je al een langere tijd samen bent, kan seks in een sleur raken. Probeer dit te doorbreken en stap uit je comfortzone door een rolspel te doen of uit te pakken met lingerie.

2. Te weinig voorspel

Het skippen van voorspel kan echt dé dealbreaker zijn. Niet handig om geen aandacht aan te besteden dus…

3. Te weinig tijd voor seks

Carrière, kinderen of een druk sociaal leven zijn geen excuses om je seksleven erbij in te laten schieten. Maak tijd voor elkaar en intieme momenten.

4. Orgasm-gap

Klaarkomen… Bij mannen gaat het vaak makkelijk en snel, bij vrouwen kan het eventjes duren. Maak je partner duidelijk wat jij prettig (en vooral niet prettig vindt) en hoe jij tot je hoogtepunt komt. 

5. Droogheid

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan anderen: droogheid in je intieme zone. Als je hier niet open en eerlijk over bent tegen je partner, kan dit voor onbegrip zorgen en het tussen jullie in gaan staan. En dat wil je natuurlijk niet. 

6. Verschil in libido

Vervelend, maar ook dit is iets wat je met elkaar moet bespreken en van elkaar moet accepteren. 

7. Te weinig communicatie

Het belangrijkste in een relatie is communicatie. Zeker als het op seks aankomt, dien je je wensen en behoeften open en eerlijk met elkaar te bespreken. Anders kan dit een negatieve invloed hebben op jullie intieme relatie.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook