Luistertip: podcast ‘Koplopers in fashion’

Tijdens de podcastserie wordt besproken hoe het gesteld is met de duurzaamheid in de kledingindustrie.

Lees ook

Het nieuwe platform AllGoods en Cream PR zetten onlangs hun eerste podcast in de serie ‘Koplopers in fashion’ online. Tijdens de podcastserie wordt besproken hoe het gesteld is met de duurzaamheid in de kledingindustrie.

Vervuiling 

Dat kledingindustrie een grote vervuiler is, is geen geheim. Maar wist je dat de kledingindustrie na olie de grootste vervuiler is? Gelukkig zetten steeds meer merken zich in voor duurzaamheid, al is dat niet altijd gemakkelijk. In de nieuwe podcastserie ‘Koplopers in fashion’ hoor je hoe diep een modemerk moet gaat om echt duurzaam te zijn en het verschil te kunnen maken.

Eerste aflevering 

Voor de podcasts gaat Annet Goede, initiator van AllGoods, iedere keer in gesprek met een inspirerende gast uit de textiel- en mode-industrie en bespreken zij hoe het gesteld is met de sustainability. In de eerste aflevering, die sinds begin deze week online staat, is Daniel Beernink, oprichter en eigenaar van het Amsterdamse modelabel Rhumaa te gast. Beernink vertelt onder andere dat zijn label door middel van productieprocessen, de selectie van duurzame materialen en de  werkwijze aan duurzaamheid werkt. 

Benieuwd? Je kunt de podcast luisteren via Spotify. 

Laatste nieuws

Zie ook