Recept: tortilla met zoete aardappel, zwarte bonen en geitenkaas

Een smaakvol, vegetarisch recept.
  • Food
  • Mireille Sneekes
tortilla met zoete aardappel, zwarte bonen en geitenkaas

We love tortilla wraps! Je kunt de dunne, hartige pannenkoekjes met van alles beleggen, waardoor je elke keer weer een nieuw, verrassend geheel creëert. Vanavond op het menu? Tortilla's met zoete aardappel, zwarte bonen, chipotle en geitenkaas. Yum! 

Pittig en vegetarisch 

De tortilla's zijn de juiste combinatie van geitenkaas, zoete aardappel en zwarte bonen en zijn op smaak gebracht met pittige chipotle. Een goed samenspel van smaken voor een vegetarische tortilla. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

Voor de zoete aardappel

500 g zoete aardappelen
1 el raapzaadolie
1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
1 stuk Romeinse sla

Voor de chipotle zwarte bonen saus

1 teentje knoflook
½ ui
2 el oregano
1 el chipotle sauce
1 el olijfolie
1 blik zwarte bonen
½ tl zout

Extra's

80 g geitenkaas
1 verpakking Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
2 el koriander

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, giet er de olie over en kruid met de Seasoning Mix. 3. Leg de aardappelen in een ovenschaal en bak gedurende 10 à 15 minuten in de oven. 4. Snijd de Romeinse sla in grote stukken en meng met de gare aardappelen. 5. Snipper de knoflook en de ui fijn en fruit in de olijfolie samen met de oregano en de chipotle paste, maar laat niet bruinen. 6. Voeg de bonen toe, roer af en toe goed door. Breng op smaak met zout. 7. Verlaag de temperatuur van de oven tot 175 °C. 8. Verkruimel de geitenkaas over een met bakpapier bedekte ovenplaat. Rooster in de oven tot het goudbruin is geworden. De kaas zal wat crunchy en taai worden. 9. Grill of verwarm de tortilla’s in een pan. Verdeel er de bonen over en werk af met de zoete aardappel, bestrooi tot slot met wat krokante geitenkaas en fijngesnipperde koriander.

Bron: Santa Maria